You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

PERI UP Flex nosivi sistem

Pregled

Fleksibilnost - sigurnost - brzina

Varijabilnost 
Od tornja nosive skele do kompleksnih prostornih nosivih konstrukcija, mogućnost prilagodbe gotovo svim geometrijama i opterećenjima

Modularnost 
Iznimna fleksibilnost u sve tri dimenzije zahvaljujući jedinstvenim dimenzijama rastera.

Postojanost oblika 
Velika krutost profilnih priključaka dopušta premještanje velikih jedinica dizalicom

Kompatibilnost 
Usklađenost s PERI sistemima oplate za optimalno izvođenje opterećenja

PERI UP Flex univerzalna je modularna skela za najrazličitije zadatke. Konstrukcija nosive skele ekonomična je zahvaljujući laganim komponentama. Sistemski raster od 25 cm odn. 50 cm dopušta optimalne prilagodbe najrazličitijim geometrijama i opterećenjima.

PERI UP tornjevi nosive skele tipski su ispitani do 21,89 m visine, moguće je priključiti do dvije prethodne ploče.


Tehnički podaci

  • kao slobodno stojeći toranj za podupiranje do 8,39 m, tipski ispitano učvršćivanje s gornje strane do 21,89 m visine (22,34 m s podlogom za vreteno)
  • kao toranj za za podupiranje s prethodnim pločama ili ploča tornja za podupiranje za visoka vertikalna i/ili horizontalna opterećenja
  • projektiranje prema specifičnostima projekta kao prostorna nosiva konstrukcija za gotovo svaku geometriju i opterećenje

Ploča tornja za podupiranje / prostorna skela

Ploča tornja za podupiranje temelji se na tornjevima za podupiranje koji se spajaju u jednom smjeru i tako oblikuju kao ploča. U smjeru ploče ploča tornja za podupiranje ističe se kao statički slobodno stojeći sistem, zato obično nisu potrebne dodatne mjere za izvođenje horizontalnih opterećenja, npr. zatezna užad. Tipična primjena je mostogradnja.

Čitava varijabilnost sistema PERI UP Flex dolazi do izražaja prilikom primjene u prostornim nosivim konstrukcijama. Tu se pozicije držača precizno mogu prilagođavati gradilišnim zahtjevima u pogledu opterećenja. Vrlo visoke koncentracije opterećenja jednako se jednostavno izvode kao mala opterećenja površina. Prilagodbe najkompliciranijim geometrijskim formama realiziraju se standardnom opremom bez velikog troška. Visoka krutost profilnih priključaka čuva formu i vrlo velikih jedinica skele prilikom premještanja dizalicom ili prevoženja na kotačićima. Svi držači međusobno se povezuju otporno na vlak. Tako se jedinice mogu prethodno montirati na tlu te potom slagati u velike nosive skele. Radni podesti za rukovanje oplatom i pristupi integriraju se nosivu skelu ugradnjom sistemskih obloga i stepeništa.


Toranj za podupiranje MDS

Sve pojedinačne komponente tornja za podupiranje montiraju se i demontiraju uz zaštitu kontinuiranom ogradom. Obloge su integrirana komponenta i središnji element u PERI UP Flex tornju za podupiranje MDS. One ubrzavaju rukovanje i istovremeno osiguravaju visoku sigurnost bez dodatnih radnih etapa te bez međuetapa koje se zasebno moraju osigurati međukomponentama.

  • brz i ekonomičan rad
  • jednostavan slijed montaže uz neznatan broj sistemskih komponenti
  • visoka sigurnost u svim fazama montaže
  • optimalni radni pokreti i ergonomsko držanje tijela