You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Izjava o zaštiti podataka društva PERI SE

 

 1. Naziv i adresa Voditelja obrade

Voditelj obrade u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka i drugih nacionalnih zakona o zaštiti podataka država članica kao i drugih propisa o zaštiti podataka jest:

PERI oplate i skele d.o.o.
Banjavčićeva 13
10 000 Zagreb
Hrvatska
Tel.    +385 (0)1 655-3636
Faks: +385 (0)1 655-3637
info@peri.com.hr
www.peri.com.hr

2. Kontaktni podatci službenika za zaštitu podataka

Našeg službenika za zaštitu podataka možete dobiti na sljedeći način:

Dr. Sebastian Kraska
Marienplatz 3
80331 München
Tel. +49 89 1891 7360
data.protection@peri.com

3. Opće informacije o obradi podataka

3.1. Opseg obrade osobnih podataka

U pravilu obrađujemo samo osobne podatke naših korisnika i to samo onoliko koliko je potrebno kako bismo omogućili rad mrežne stranice kao i našeg sadržaja i usluga. Osobne podatke naših korisnika obrađujemo redovito i samo uz korisnikovu privolu. Iznimka su slučajevi u kojima nije moguće dobiti prethodnu privolu i u kojima je obrada podataka dopuštena zakonom.

3.2. Pravna osnova za obradu osobnih podataka
Ako dobijemo ispitanikovu privolu za obradu osobnih podataka, čl. 6., st. 1., slovo a Opće uredbe o zaštiti podataka (OUZP), ona predstavlja pravnu osnovu.
Čl. 6., st. 1., slovo b OUZP-a služi kao pravna osnova za obradu osobnih podataka koja je potrebna za izvršenje ugovora u kojem je ispitanik jedna od strana. To se odnosi i na postupke obrade koji su potrebni za provedbu predugovornih mjera.
Ako je obrada osobnih podataka potrebna za ispunjenje pravne obveze kojoj podliježe naše društvo, pravnu osnovu predstavlja čl. 6., st. 1., slovo c OUZP-a. Ako je obrada podataka važna za zaštitu životno važnih interesa ispitanika ili drugog pojedinca, pravnu osnovu predstavlja čl. 6., st. 1., slovo d OUZP-a.
Ako je obrada potrebna radi zaštite legitimnog interesa našega društva, povezanog društva u smislu čl. 15. njemačkog Zakona o dioničkim društvima te društva s ograničenom odgovornošću u smislu čl. 385. hrvatskog Zakona o trgovačkim društvima ili treće strane, te ako interesi, temeljna prava i temeljne slobode ispitanika nisu važnije od navedenog interesa, pravnu osnovu za obradu predstavlja čl. 6., st. 1., slovo f OUZP-a.

3.3. Brisanje podataka i razdoblje pohrane
Osobni podatci ispitanika bit će obrisani čim se završi svrha čuvanja. Nadalje, podatci se mogu pohraniti ako je to propisano europskim ili nacionalnim zakonodavstvom kroz uredbe EU-a, zakona ili druge odredbe kojima podliježe Voditelj obrade. Podatci će također biti obrisani po isteku vremena pohrane koje je propisano navedenim normama ako nije potrebno daljnje čuvanje podataka radi završetka ili izvršenja ugovora.

4. Pružanje mrežne stanice i izrada zapisničkih datoteka

4.1. Opis i opseg obrade podataka

Svaki put kada pristupite našoj mrežnoj stranici, naš sustav automatski prikuplja podatke i informacije s računalnog sustava računala s kojeg pristupate.
Prikupljaju se sljedeći podatci:
(1) informacije o vrsti i verziji preglednika koji upotrebljavate
(2) korisnikov operativni sustav
(3) korisnikov pružatelj internetskih usluga
(4) korisnikova IP adresa
(5) datum i vrijeme pristupa
(6) mrežne stranice s kojih korisnik dolazi na našu mrežnu stranicu
(7) mrežne stranice kojima korisnik pristupa s naše mrežne stranice
(8) naziv domene vašeg pružatelja internetskih usluga.

Podatci se pohranjuju i u zapisničkim datotekama našeg sustava. Ti se podatci ne pohranjuju zajedno s drugim osobnim podatcima korisnika.
Pravnu osnovu za privremeno pohranjivanje podataka i zapisničkih datoteka čini čl. 6., st. 1., slovo f OUZP-a.

4.2. Svrha obrade podataka
Privremeno pohranjivanje IP adrese od strane sustava potrebno je kako bi se omogućio prijenos mrežne stranice na korisnikovo računalo. U tu se svrhu korisnikova IP adresa mora čuvati tijekom trajanja sesije.
Podatci se pohranjuju u zapisničkim datotekama kako bi se osigurao rad mrežne stranice. Uz to upotrebljavamo podatke kako bismo optimizirali našu mrežnu stranicu te kako bismo osigurali sigurnost našeg informacijsko-tehnološkog sustava. U tom se kontekstu podatci ne analiziraju u marketinške svrhe. Za te svrhe također imamo legitimni interes za obradu podataka u skladu s čl. 6., st. 1., slovo f OUZP-a.

4.3. Trajanje pohrane
Podatci će biti obrisani čim više ne budu potrebni za postizanje svrhe u koju su prikupljeni. Ako se podatci prikupljaju kako bi se omogućio pristup mrežnoj stranici, to je slučaju po završetku dotične sesije.
Ako se podatci pohranjuju u zapisničkim datotekama, to se događa najkasnije nakon sedam dana. Moguće je pohranjivanje izvan toga. U tom se slučaju IP adrese korisnika brišu ili anonimiziraju tako da ih više nije moguće povezati s korisnikom koji je pristupio mrežnoj stranici.

4.4. Mogućnosti prigovora i uklanjanja
Prikupljanje podataka radi pružanja mrežne stranice i pohranjivanje podataka u zapisničkim datotekama nužno je za rad mrežne stranice. Stoga korisnik ne može podnijeti prigovor na to.

5. Upotreba kolačića

5.1. Opis i opseg obrade podataka

Naša mrežna stranica upotrebljava kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke koje se pohranjuju u mrežnom pregledniku ili ih on pohranjuje na korisnikovu računalu. Ako korisnik posjeti neku mrežnu stranicu, na njegovo se računalo može pohraniti kolačić. Taj kolačić sadrži karakterističan niz znakova koji omogućuje jednoznačnu identifikaciju preglednika pri sljedećem pristupu mrežnoj stranici.
Upotrebljavamo kolačiće kako bismo našu mrežnu stranicu učinili pristupačnijom za korisnike. Neki elementi naše mrežne stranice zahtijevaju da se preglednik koji pristupa stranici može identificirati čak i nakon promjene stranice.
U kolačićima se pohranjuju i prenose sljedeći podatci:
(1) postavke jezika
(2) pretraživani pojmovi
(3) učestalost pregleda
(4) uporaba funkcija mrežne stanice
(5) status dijaloškog okvira s povratnom informacijom mrežne stranice
(6) odabir zemlje u filtru projekta
(7) posljednja pretraga u tražilici mrežne stranice
(8) status traga kolačića
(9) status napomene lokalne stranice

Kada pristupi našoj mrežnoj stranici, korisnik prima obavijest o uporabi kolačića u analitičke svrhe te daje privolu za obradu podataka upotrijebljenih u tom kontekstu. U tom se kontekstu pozivamo i na ovu izjavu o zaštiti podataka.

5.2. Pravna osnova za obradu podataka
Pravnu osnovu za obradu osobnih podataka primjenom tehnički potrebnih kolačića čini čl. 6., st. 1., slovo f OUZP-a.
Pravnu osnovu za obradu osobnih podataka primjenom kolačića za analitičke svrhe, uz pretpostavku da je dobivena odgovarajuća privola, čini čl. 6., st. 1., slovo a OUZP-a.

5.3. Svrha obrade podataka
Svrha uporabe tehnički potrebnih kolačića jest pojednostavljenje uporabe mrežne stranice za korisnike. Bez uporabe kolačića ne možemo ponuditi neke funkcije naše mrežne stranice. Za te je funkcije potrebno da se preglednik prepozna čak i nakon promjene stranice.
Kolačići su nam potrebni za sljedeće primjene:
(1) prihvaćanje postavki jezika
(2) pamćenje pretraživanih pojmova
(3) pamćenje posjećenih stranica

Podatci o korisniku, koje prikupljaju tehnički potrebni kolačići, ne upotrebljavaju se za izradu korisničkih profila.
Za te svrhe također imamo legitimni interes za obradu osobnih podataka u skladu s čl. 6., st. 1., slovo f OUZP-a.

5.4. Trajanje pohrane, mogućnost prigovora i uklanjanja
Kolačići se pohranjuju na korisnikovu računalu i prenose na našu stranicu. Stoga vi kao korisnik također imate potpunu kontrolu nad uporabom kolačića. Prijenos kolačića možete deaktivirati ili ograničiti promjenom postavki u svojem mrežnom pregledniku. Kolačići koji su već pohranjeni, mogu se obrisati u svakom trenutku. To se može obaviti i automatski. Ako se deaktiviraju kolačići za našu mrežnu stranicu, možda više neće biti moguće u cijelosti upotrebljavati sve funkcije na stranici.

6. Google Analytics

Ova mrežna stranica upotrebljava Google Analytics, uslugu analize posjećenosti mrežne stranice, koju nudi Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA). Uporaba uključuje način rada „Universal Analytics“. Zbog toga je moguće dodjeljivati podatke, sesije i interakcije preko većeg broja uređaja pseudonimiziranoj identifikacijskoj oznaci korisnika i tako analizirati korisnikove aktivnosti preko raznih uređaja.
Google Analytics upotrebljava kolačiće koji se pohranjuju na vaše računalo kako bi mrežnoj stranici pomogli pri analizi vaše uporabe stranice. Informacije koje kolačić generira o vašoj uporabi ove mrežne stranice obično se prenose poslužitelju društva Google u SAD i ondje pohranjuju. No, ako se na ovoj mrežnoj stranici aktivira anonimizacija IP adrese, Google će prethodno skratiti vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili u drugim zemljama članicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Puna IP adresa samo će u iznimnim slučajevima biti prenesena poslužitelju društva Google u SAD i ondje skraćena. IP adresa koju vaš preglednik prenosi u kontekstu usluge Google Analytics ne povezuje se s drugim podatcima društva Google. Google će po nalogu vlasnika ove mrežne stranice upotrebljavati te podatke kako bi analizirao vašu uporabu mrežne stranice, izradio izvještaje o aktivnosti na mrežnoj stranici i vlasniku mrežne stranice pružio druge usluge u vezi s uporabom mrežne stranice i interneta. Te svrhe također obuhvaćaju naš legitimni interes za uporabu usluge Google Analytics. Pravnu osnovu za uporabu usluge Google Analytics čini čl. 6., st. 1., slovo a OUZP-a. Podatci koje prenosimo i koji su povezani s kolačićima, identifikacija korisnika (npr. korisnikov ID) ili identifikacijske oznake za marketing bit će automatski obrisani nakon 14 mjeseci. Podatci koji dosegnu svoje trajanje pohrane automatski se brišu jedanput mjesečno. Za više informacija o uvjetima uporabe i zaštiti podataka vidi
https://www.google.com/analytics/terms/de.html, https://www.google.com/analytics/terms/de.html ili https://policies.google.com/?hl=en.

Pohranjivanje kolačića možete spriječiti odgovarajućim postavkama svojeg preglednika. No, naglašavamo da u tom slučaju možda nećete moći u potpunosti upotrebljavati sve funkcije ove mrežne stranice. Preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan na stranici https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en također možete spriječiti da Google prikuplja podatke koje izrađuje kolačić i da ih povezuje s vašom uporabom mrežne stranice (uključujući vašu IP adresu) kao i spriječiti da Google obrađuje te podatke. Kolačići odustanka (opt-out) sprečavaju buduće prikupljanje vaših podataka kada posjetite ovu mrežnu stranicu. Kako biste spriječili da Universal Analytics prikuplja podatke preko raznih uređaja, morate aktivirati odustanak na svim sustavima koje upotrebljavate. Ako kliknete ovdje, namjestit ćete kolačić odustanka: <a href="javascript:gaOptout()"><strong>Disable Google Analytics</strong></a></p>. Imajte na umu da je anonimizacija IP adrese omogućena za ovu stranicu, što znači da je Google Analytics zamijenio kod s „anonymizeIp“ kako bi osigurao da se IP adrese prikupljaju u anonimiziranom obliku (tzv. maskiranje IP adrese).

7. E-bilten

7.1. Opis i opseg obrade podataka

Na našoj mrežnoj stranici možete se prijaviti za besplatan e-bilten. Kada se prijavite za e-bilten, prenose nam se podatci iz obrasca za unos podataka:
Ime i prezime*
Poduzeće
E-adresa*
Interesi


Osim toga priklupljaju se i sljedeći podatci o registraciji:
(1) datum i vrijeme registracije
(2) informacije o registraciji

Tijekom registracije dajete privolu za obradu podataka, a mi vas upućujemo na ovu izjavu o zaštiti podataka.
Nikakvi se podatci ne prenose trećim osobama u vezi s obradom podataka u svrhu slanja e-biltena. Podatci će se upotrebljavati isključivo za slanje e-biltena.

7.2. Pravna osnova za obradu podataka
Čl. 6., st. 1., slovo a OUZP-a čini pravnu osnovu za obradu podataka nakon registracije za e-bilten koju obavi korisnik ako je korisnik dao privolu.

7.3. Svrha obrade podataka
Korisnikova e-adresa upotrebljava se za slanje e-biltena.
Prikupljanje drugih osobnih podataka kao dio postupka registracije služi za sprečavanje zloporabe usluga ili upotrijebljene e-adrese.

7.4. Trajanje pohrane
Podatci se brišu čim više nisu potrebni za postizanje svrhe u koju su prikupljeni. Korisnikova e-adresa bit će stoga pohranjena sve dok je prijava za e-bilten aktivna.

7.5. Mogućnosti prigovora i uklanjanja
Korisnik može u svakom trenutku otkazati prijavu za e-bilten. U svakom e-biltenu nalazi se odgovarajuća poveznica za to.
To omogućuje i povlačenje privole za pohranjivanje osobnih podataka prikupljenih tijekom postupka registracije.

8. Obrazac za kontakt i kontakt e-poštom

8.1. Opis i opseg obrade podataka
Na našoj mrežnoj stranici postoji obrazac za kontakt koji se može upotrijebiti za elektroničko kontaktiranje. Možete se registrirati i u sustavu myPERI koji vam omogućuje pristup sadržajima i uslugama koje nudimo samo registriranim korisnicima. Ako korisnik iskoristi tu mogućnost, podatci uneseni u obrazac za unos bit će preneseni nama i pohranjeni. To su sljedeći podatci:
*Obvezno polje
Područje interesa
Oslovljavanje*
Ime*
Prezime*
E-adresa*
Poduzeće
Ulica
Poštanski broj*
Grad
Zemlja
Država*
Telefon
Telefaks
Vaša poruka*

Osim toga u trenutku slanja poruke pohranjuju se i sljedeći podatci:
(1) datum i vrijeme registracije
(2) oblik informacije

Dajete privolu za obradu podataka u okviru postupka slanja, a mi vas upućujemo na ovu izjavu o zaštiti podataka.
Kao alternativu tome možete nam se obratiti na navedenu e-adresu. U tom će se slučaju pohraniti osobni podatci preneseni e-porukom.
Nikakvi se podatci ne prenose trećim osobama u tom kontekstu. Podatci će se upotrebljavati isključivo za obradu razgovora i za svrhe sustava myPERI.

8.2. Pravna osnova za obradu podataka
Čl. 6., st. 1., slovo a OUZP-a čini pravnu osnovu za obradu podataka ako je korisnik dao privolu.
Pravnu osnovu za obradu podataka prenesenih u postupku slanja e-poruke čini čl. 6., st. 1., slovo f OUZP-a. Ako je svrha kontaktiranja e-poštom sklapanje ugovora, dodatnu pravnu osnovu za obradu čini čl. 6., st. 1., slovo b OUZP-a.

8.3. Svrha obrade podataka
Osobne podatke iz obrasca za unos upotrebljavamo samo kako bismo obradili stupanje u kontakt te kako bismo vam pružili sadržaj i usluge koji su rezervirani za naše registrirane korisnike. U slučaju kontakta
e-poštom to također predstavlja legitiman interes za obradu podataka.
Drugi osobni podatci koji se obrađuju tijekom postupka slanja služe za sprečavanje zloporabe obrasca za kontakt i osiguranje našeg informacijsko-tehnološkog sustava.

8.4. Trajanje pohrane
Podatci se brišu čim više nisu potrebni za postizanje svrhe u koju su prikupljeni. Za osobne podatke iz obrasca za unos u obrascu za kontakt i podatke poslane e-poštom, to je trenutak kada završi dotična komunikacija s korisnikom. Komunikacija je završena kada se iz okolnosti može zaključiti da su potpuno razjašnjena sva pitanja. Dodatni osobni podatci prikupljeni tijekom postupka slanja bit će obrisani najkasnije nakon sedam dana.

8.5. Mogućnosti prigovora i uklanjanja
Korisnik u svakom trenutku može povući svoju privolu za obradu osobnih podataka. Ako nam se korisnik obrati e-poštom, u svakom trenutku može prigovoriti pohrani vlastitih osobnih podataka. U tom slučaju nije moguće nastaviti komunikaciju.
Za ta se pitanja obratite e-poštom na adresu data.protection@peri.com ili na poštansku adresu našeg službenika za zaštitu podataka: Dr. Sebastian Kraska, Marienplatz 3, 80331 München. U tom će slučaju biti obrisani svi osobni podatci pohranjeni tijekom komunikacije s nama.

9. Prijenos podataka trećim osobama

Na implementaciji mrežne stranice PERI surađujemo s raznim pružateljima usluga. Oni su dužni podatke obrađivati strogo u skladu s uputama, kao izvršitelji obrade u smislu čl. 28. OUZP-a. Bilo kakvo otkrivanje vaših podataka trećim osobama provodi se samo ako ste vi dali privolu za to (čl. 6., st. 1., slovo a) OUZP-a), ako je to potrebno u okviru naših pravnih obveza (čl. 6., st. 1., slovo c) OUZP-a) ili ako je to potrebno radi zaštite našeg legitimnog interesa ili legitimnog interesa povezanog poduzeća u smislu čl. 15. njemačkog Zakona o dioničkim društvima ili društva s ograničenom odgovornošću u smislu čl. 385. hrvatskog Zakona o trgovačkim društvima (čl. 6., st. 1., slovo f) OUZP-a). Popis društava grupacije dostupan je ovdje [https://www.peri.com/de/unternehmen/vertriebskontakte-weltweit.html]. Naš je legitimni interes u jedinstvenoj administraciji podataka kupaca i potencijalnih kupaca na razini čitave grupacije. Imajte na umu da se naše podružnice mogu nalaziti izvan Europske unije, u zemlji koja ne pruža odgovarajuću razinu zaštite u skladu sa zahtjevima po pitanju zaštite podataka u Europskoj uniji. Mi ćemo poduzeti sve razumne korake kako bismo osigurali prikladnu zaštitu osobnih podataka korisnika tijekom prijenosa u zemlju izvan zemlje u kojoj su locirani te da je to usklađeno s kriterijima navedenima u ovoj izjavi o zaštiti podataka.

10. Upotreba dodataka za društvene mreže u području društvenih mreža

10.1. Facebook
Mrežna stranica PERI upotrebljava dodatke za društvene mreže („dodatke“) društvene mreže Facebook.com, pružatelja usluga Facebook Inc., Palo Alto, USA („Facebook“). Dodatci su označeni Facebookovim logotipom.
Ako pristupite stranici na našoj mrežnoj stranici na kojoj se nalaze takvi dodatci, oni su u početku deaktivirani. Dodatci nisu aktivirani sve dok ne kliknete na gumb koji nudi Facebook. Takvom aktivacijom uspostavljate vezu s Facebookom i dajete privolu za prijenos podataka društvenoj mreži Facebook. Ako ste prijavljeni na Facebook, on može vaš posjet povezati s vašim računom na toj društvenoj mreži. Ako kliknete na odgovarajući gumb Facebook, vaš preglednik prenosi odgovarajuću informaciju izravno Facebooku te se ona ondje pohranjuje.
Za informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i uporabi podataka od strane društva Facebook, kao i za svoja prava i mogućnosti namještanja radi zaštite privatnosti vidi Pravila o upotrebi podataka društva Facebook [https://www.facebook.com/privacy/explanation].
Ako ne želite da Facebook prikuplja podatke o vama preko naše mrežne stranice, morate se odjaviti s Facebooka prije posjeta našoj mrežnoj stranici.

10.2. Google+
Mrežna stranica PERI upotrebljava dodatke za društvene mreže („dodatci“) društvene mreže plus.Google.com, pružatelja usluga Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States („Google“). Dodatci su označeni logotipom Google+ ili dodatkom „Google+“, „Google plus“ ili „+1“.
Ako pristupite stranici na našoj mrežnoj stranici na kojoj se nalaze ti dodatci, oni su u početku deaktivirani. Dodatci nisu aktivirani sve dok ne kliknete na gumb koji nudi Google. Takvom aktivacijom uspostavljate vezu s društvenom mrežom Google+ i dajete privolu za prijenos podataka društvenoj mreži Google+. Ako ste prijavljeni na Google+, on može vaš posjet povezati s vašim računom na toj društvenoj mreži. Ako kliknete na odgovarajući gumb Google, vaš preglednik prenosi odgovarajuću informaciju izravno društvu Google te se ona ondje pohranjuje.
Za informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i uporabi podataka od strane društva Google, kao i za svoja prava i mogućnosti namještanja radi zaštite privatnosti vidi Pravila o privatnosti društva Google [https://policies.google.com/privacy?hl=en].
Ako ne želite da Google+ prikuplja podatke o vama preko naše mrežne stranice, morate se odjaviti s društvene mreže Google+ prije posjeta našoj mrežnoj stranici.

10.3. Instagram
Mrežna stranica PERI upotrebljava dodatke za društvene mreže („dodatke“) društvene mreže Instagram, pružatelja usluga Facebook group Facebook Inc, Palo Alto, USA. Dodatci su označeni logotipom Instagrama.
Ako pristupite stranici na našoj mrežnoj stranici na kojoj se nalaze takvi dodatci, oni su u početku deaktivirani. Dodatci nisu aktivirani sve dok ne kliknete na gumb koji nudi Instagram. Takvom aktivacijom uspostavljate vezu s Instagramom i dajete privolu za prijenos podataka društvenoj mreži Instagram. Ako ste prijavljeni na Instagram, on može vaš posjet povezati s vašim računom na toj društvenoj mreži. Kada kliknete na odgovarajući gumb Instagram, vaš preglednik prenosi odgovarajuću informaciju izravno društvenoj mreži Instagram te se ona ondje pohranjuje.
Za informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i uporabi podataka od strane društvene mreže Instagram, kao i za svoja prava i mogućnosti namještanja radi zaštite privatnosti vidi Instagramova pravila o upotrebi podataka društvene mreže Instagram [https://help.instagram.com/155833707900388].

10.4. Twitter
Mrežna stranica PERI upotrebljava dodatke za društvene mreže („dodatci“) društvene mreže Twitter, pružatelja usluga Twitter Inc. 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA („Twitter“). Dodatci su označeni logotipom Twittera ili dodatkom „Tweet“.
Ako pristupite stranici na našoj mrežnoj stranici na kojoj se nalaze takvi dodatci, oni su u početku deaktivirani. Dodatci nisu aktivirani sve dok ne kliknete na gumb koji nudi Twitter. Takvom aktivacijom uspostavljate vezu s Twitterom i dajete privolu za prijenos podataka društvenoj mreži Twitter. Ako ste prijavljeni na Twitter, on može vaš posjet povezati s vašim računom na toj društvenoj mreži. Ako kliknete na odgovarajući gumb Twitter, vaš preglednik prenosi odgovarajuću informaciju izravno društvu Twitter te se ona ondje pohranjuje.
Za informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i uporabi podataka od strane društvene mreže Twitter, kao i za svoja prava i mogućnosti namještanja radi zaštite privatnosti vidi Twitter Privacy Policy (pravila privatnosti) društvene mreže Twitter [https://twitter.com/en/privacy].

10.5. XING
Mrežna stranica PERI upotrebljava dodatke za društvene mreže („dodatke“) društvene mreže Xing, pružatelja usluga XING AG, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Deutschland. Dodatci su označeni logotipom Xing.
Ako pristupite stranici na našoj mrežnoj stranici na kojoj se nalaze takvi dodatci, oni su u početku deaktivirani. Dodatci nisu aktivirani sve dok ne kliknete na gumb koji nudi Xing. Takvom aktivacijom uspostavljate vezu s Xingom i dajete privolu za prijenos podataka društvenoj mreži Xing. Ako ste prijavljeni na Xing, on može vaš posjet povezati s vašim računom na toj društvenoj mreži. Kada kliknete na odgovarajući gumb Xing, vaš preglednik prenosi odgovarajuću informaciju izravno društvenoj mreži Xing te se ona ondje pohranjuje.
Za informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i uporabi podataka od strane društvene mreže Xing, kao i za svoja prava i mogućnosti namještanja radi zaštite privatnosti vidi izjavu o zaštiti podataka društva Xing [https://privacy.xing.com/de/datenschutzerklaerung].

10.6. YouTube
Mrežna stranica PERI upotrebljava videoplatformu YouTube pružatelja usluga YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, USA. YouTube je platforma koja omogućuje reprodukciju audiodatoteka i videodatoteka.
Kada posjetite stranicu na našoj mrežnoj stranici, YouTube player koji je integriran u njoj povezuje se s platformom YouTube kako bi se osigurao tehnički prijenos videodatoteke ili audiodatoteke. Kada se spojite na YouTube, vaši podatci o vezi prenose se platformi YouTube radi reprodukcije videodatoteke ili audiodatoteke.
Za informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka, daljnjoj obradi i uporabi podataka od strane platforme YouTube, kao i za svoja prava i mogućnosti namještanja radi zaštite privatnosti vidi Pravila o privatnosti platforme YouTube [https://policies.google.com/privacy?hl=en].

11. Prava ispitanika

11.1. Pravo na pristup, ispravak, brisanje, ograničenje obrade i prenosivost podataka

Ako su ispunjeni pravni zahtjevi, imate pravo od nas zatražiti informaciju o osobnim podatcima ili obradi podataka koja se odnose na vas (čl. 15. OUZP-a), imate pravo na ispravak, brisanje i ograničenje osobnih podataka ili obrade podataka koja se odnosi na vas (čl. 16. do 18. OUZP-a) te pravo na prenosivost osobnih podataka koji se odnose na vas (čl. 20. OUZP-a).

11.2. Pravo na povlačenje
Osim toga imate pravo prigovora na obradu podataka utemeljenu na „legitimnom interesu“ Voditelja obrade u skladu s čl. 6., st. 1., slovo f) OUZP-a ako su ispunjeni pravni zahtjevi.
U svakom trenutku imate pravo na povlačenje dane privole. Povlačenje privole ne utječe na valjanost obrade obavljene prije povlačenja, a koja je provedena na temelju privole.

11.3. Automatizirano donošenje odluka u pojedinačnim slučajevima uključujući izradu profila
Imate pravo ne biti predmetom donošenja odluka utemeljenih isključivo na automatiziranoj obradi – uključujući izradu profila – koje imaju pravne posljedice po vas ili na sličan način značajno utječu na vas. To se ne odnosi na situaciju ako je odluka
(1) potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između vas i Voditelja obrade
(2) ako je dopuštena zakonima Europske unije ili države članice Europske unije kojima podliježe Voditelj obrade, te ako ti zakoni sadrže odgovarajuće mjere za zaštitu vaših prava i sloboda kao i vašeg legitimnog interesa ili
(3) ako je donesena uz vašu izričitu privolu.

No, te odluke možda nisu utemeljene na posebnim kategorijama osobnih podataka u smislu čl. 9., st. 1. OUZP-a, osim ako se ne primjenjuje čl. 9., st. 2., slovo a ili g i ako su poduzete odgovarajuće mjere zaštite vaših prava i sloboda kao i vašeg legitimnog interesa.
U slučajevima iz točaka (1) i (3) Voditelj obrade poduzet će razumne mjere zaštite vaših prava, sloboda i legitimnih interesa uključujući barem pravo da Voditelj obrade zatraži vašu intervenciju kako biste izrazili svoj stav i preispitali odluku.
Za ostvarenje svih tih prava obratite nam se na e-adresu data.protection@peri.com ili na poštansku adresu našeg službenika za zaštitu podataka: Dr. Sebastian Kraska, Marienplatz 3, 80331 München.

11.4. Pravo na pritužbu nadzornom dijelu
Na temelju čl. 77., st. 1. OUZP-a imate pravo na pritužbu nadzornom tijelu ako smatrate da obrada osobnih podataka koja se odnosi na vas nije provedena zakonito te da krši OUZP. Adresa nadzornog tijela nadležnog za nas glasi:

Agencija za zaštitu podataka
Martićeva ulica 14
HR - 10 000 Zagreb
Tel.   +385 (0)1 4609-000
Faks +385 (0)1 4609-099
E-adresa: azop@azop.hr
Web: www.azop.hr